Suffolk Road, Barnes, London

Project Overview

This London Basement is set largely below the existing rear garden and in part below a rear ground floor extension.  It follows another Barnes basement project at Nassau Road where we also secured planning permission for a below garden basement.  In each instance it is the location of the lightwell that is key in bringing light and ventilation into the basement and acting as the heart of a light filled basement extension.  Our client had asked how to bring light into the basement and we were able to illustrate through a series of computer models that a central lightwell acting as a small courtyard garden at basement level would provide a great deal of light and a sense of openness at basement level.  Several glass panels set in the paving above also reinforced the amount of daylight brought into the basement.

Key Project Features