Upland Primary School

Project Overview

Upland Primary School was commissioned as a Benchmark Sustainable Primary school for Bexley Council alongside Orchard Primary School. The new building is set as two floors and as at Orchard Primary School orientated such that the classrooms gain from a southerly aspect. To compliment the approach taken at Orchard the roof here is designed to be a collector of rainwater which is then re-used within the school. In addition to the wide range of rooflights the roof also locates light wells that provide daylight to the ground floor classrooms. There is an extensive run of PV and Solar Thermal panels to one side of a further continuous light well. Additionally a large array of PV panels is set on the roof plate.

Key Project Features
Brochure Link

issuu.com/shapearchitecture/docs/upland?e=0