Hurlingham Road

Fulham

Private Residential | Basement

Our project in Hurlingham Road saw the addition of a basement and the remodelling of the ground floor.

The key feature of this basement extension in Fulham is an elegant glass box located between the interior and the garden and forming one side of the garden lightwell.

As a striking addition to the property the glass box fulfils many functions

It houses the stair connecting the ground floor to the basement and provides significant light into the basement extension and views out. In addition as one moves between levels there is always a strong sense of the surrounding garden. On entry into the large kitchen dining space the glass box is immediately apparent and takes the eye towards the garden.

Having located the stairs ‘outside’ of the building more floor space is made available at both ground and basement floors. Given the prominence of this glazed feature an elegant framed glass structure was specified.