Montagu Square, Westminster, London

Project Overview

Courtyard Design in Westminster

Shape Architecture is currently retained in the re-design and redevelopment of this residential courtyard in Westminster. As Architects in London we have been involved with the remodelling of this domestic courtyard on Montagu Square, with the aim of creating a modern design that better suits the clients’ use of the courtyard.

The existing courtyard features two iron staircases, both of which are to be removed. An extension of the kitchen window will bring more light into the interior of the room beyond, and a new part-spiral concrete staircase with a glass balustrade will provide access to the interior. A new cantilevered balcony will replace the staircase down to the lower level of the courtyard, providing space for a pleasant seating area.

Key Project Features
  • Project Status: Design Process
  • High-End Courtyard Refurbishment Project
  • New Staircase to Kitchen Doors
  • New Cantilevered Balcony