Basement conversion

Hammersmith

Private Residential | Basement

Working as architects in Hammersmith and Fulham, Shape Architecture have completed over 16 basement projects and most recently this project in Hammersmith.

Here we have added a basement under the full footprint of the house with front and rear lightwells. The basement corridor, which can often be a darker space, is filled with light and as one descends, the whole of the basement extension opens up.

Not just a basement conversion, but a reworked kitchen and garden too.

The width of the corridor is some 1.5 metres, and this helps, as does the detailing of the crittall screen giving onto the family room. This is then echoed in the railings forming the stair balustrade. At ground floor level a re-worked kitchen is formed alongside an improved garden space. An etched glass panel sits over the garden basement lightwell.