Broomhouse Road

Fulham

Private Residential | Basement

Our basement conversion in Fulham at Broomhouse Road is particularly successful in creating a light and spacious contemporary interior.

This has been achieved through the use of a limited and high quality palette of colours and materials allied to the maximization of natural light through a variety of sources throughout the project.

Lower ground floor redesign

As is the case with the majority of basement extensions in Fulham, the Ground floor at the garden side has had a side return and rear extension added to create a large kitchen dining space. Whereas in several other projects we have located the stair to the basement in an open plan configuration, at Broomhouse Road the stair follows the existing run of stair flights. A key feature of the new basement is the internal corridor into which the stair connects.

Whilst the stair follows the run of stair flights in the house the effect at basement level is to arrive in a large open light filled space. This is achieved by simply recessing the wall below the stair flight a further 300mm and finishing it in wood veneer, in order to make the edge of the stair seem to float and feel lighter and effect a still wider corridor width. Secondly a very simple palette of light colours issued and this is contrasted with a warm wood cladding to the partition below the stair.